Over Linda

Dansend bezig zijn met kinderen vind ik het leukste wat er is.
Ik wordt heel blij als ik via de muziek en in de dans kinderen weer in verbinding kan brengen met hun lichaam en de vertrouwensrelatie tussen de ouder en het kind kan verdiepen door samen te dansen en contact spelletjes te doen. Dit geeft mij veel voldoening en plezier. Inmiddels dans ik al jaren Biodanza. Deze natuurlijke intuïtieve vorm van dans past heel goed bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer in contact ben gekomen met mijn gevoel en thuis kom in mijn lichaam. Ik ervaar meer plezier in mijn leven.

Dit voorjaar volgde ik de opleiding Jongens in hun kracht bij Nuova Strada. https://nuovastrada.nl/opleiding-jongens-in-hun-kracht/
Ik leerde hier wat het betekend en hoe goed en fijn het voelt om in mijn eigen authentieke kracht te staan. Dat motiveert mij en ik ben enthousiast over deze training om dit ook aan andere mensen over te dragen. Door samen lichaamsgerichte oefeningen te doen ontwikkelt het kind of de volwassene een beter lichaamsbewustzijn en kan hij/zij in contact komen met zijn/haar zachte kracht.
Heb jij interesse om samen met mij hier aan te werken? Neem dan contact met mij op. 

Ik volg sinds september 2021 de Biodanza opleiding voor mijn persoonlijke groei en om in de toekomst deze mooie vorm van dans en persoonlijke ontwikkeling uit te dragen. Deze opleiding duurt 3 jaar en brengt mij innerlijke groei.

De Sherborne bewegingsmethode heeft veel raakvlakken met ContaKids en biedt mij de verdieping in mijn lessen. Lichaamsbewustwording en een veilige hechting staan centraal in deze methodiek. Een kind dat met de mogelijkheden van zijn lichaam leert spelen is in staat om zowel geestelijk als lichamelijk te groeien en relaties aan te gaan met zijn omgeving. Ik ben gecertificeerd Sherborne bewegingscoach en volg nu (september 2022) de opleiding Sherborne-Samentijd. In deze spel en bewegingsmethodiek staat een positieve groepsvorming en verbinding tussen kinderen in een groep centraal en wordt ingezet op scholen en kindercentra. 
http://www.hechter.nu/samentijd   

Teachertraining Contakids gevolgd van 2-8 januari 2019 in Maastricht.
Deze dansante bewegingsvorm geef ik aan ouders en kinderen vanaf 2 jaar.
http://www.contakids.com/

Ik geef nu 13 jaar les en heb ruime ervaring opgebouwd in het geven van Werelddans en dansexpressie aan kinderen van verschillende leeftijden.

In september 2006 begon ik met lesgeven aan de kindergroep van volksdansgroep At va’ani op woensdagmiddag.
Aan peuters geef ik les sinds januari 2007. Sinds dat jaar heb ik ook voor De Brede School Gouda een aantal jaren les gegeven in verschillende wijken van Gouda op basisscholen aan groep 1 t/m 6. De lessen op school werden heel enthousiast ontvangen door zowel kinderen als leerkrachten.
Via De Brede School Waddinxveen heb ik ook onderschoolse en naschoolse cursussen in Werelddans en Dansexpressie verzorgd.
Sinds november 2011 is de kindergroep van Werelddansgroep Atva’ani opgeheven en ben ik zelf een kindergroep gestart onder de naam “Kinderdans de Wereld Rond”.
Op vrijdagochtend start ik ieder halfjaar een Peuterdanscurus voor ouders met hun peuter.

Voor themalessen in kindercentra en op basisscholen maak ik leuke dansactiviteiten met een multicultureel tintje.

In mijn lessen verwerk ik Body & Braingym oefeningen, deze op Kinesiologie gebaseerde methode, bevordert integratie tussen lichaam en brein.

Ik heb ervaring met lesgeven in de tussen- en naschoolse opvang.
Voordat ik ben gaan werken als dansleidster, heb ik gewerkt als peuterleidster. Vele jaren ben ik met veel plezier gastouder en Nanny aan huis geweest. Sinds juli 2022 werk ik als pedagogisch medewerker bij Quadrant Kindercentra.

Ik ben moeder van 3 mooie volwassen kinderen en oma van een kleinkind.
 

Opleidingen
In 1986 heb ik vierjarige opleiding kinderverzorging/jeugdverzorging (voorloper van SPW) gevolgd.
Ik heb diverse cursussen kinderdans gevolgd.

In juni 2007 volgde ik de 1-jarige beroepsopleiding Muziek, spel en beweging voor kinderen bij Arterre te Nijmegen..
Specialisatie: peuterdans. Hiervoor volgde ik verschillende cursussen bij Yvonne Dingjan.

In 2008 en 2009 volgde ik de dansopleidingen Dansanimator en Dansdocent 1 bij Danskant in België.

In 2011 en 2012 volgde ik de dansopleidingen Dansdocent 1, 2, 3 en 4 bij Danskant in België.

Het diploma “EHBO voor kinderen” blijft up to date.

Tot Slot
Heb je interesse in kinderdans, peuterdans of ContaKids lessen voor de kinderen op een kinderopvang locatie of voor samen met je eigen kinderen of kleinkinderen of wil je uitvinden of Jongens in hun kracht training iets voor jou of je kind is? Vul dan het aanmeldingsformulier in of bel gerust voor meer informatie: 06-43858863

Foto’s
28 22 8280971_orig 20200718_094653