Over kinderdans

Werelddans
Speciaal bij werelddans leren kinderen over de gebruiken en de manier van bewegen uit andere delen van de wereld. De muziek heeft een andere klank en ritme dan kinderen gewend zijn te horen. Het is vaak vrolijke muziek en het drukt een emotie of gebeurtenis uit, ook wordt er vaak bij gezongen. Bij werelddans wordt veel in een kring gedanst.

Dansexpressie
Bij dansexpressie wordt ingespeeld op de fantasie van kinderen. We beleven al dansend een avontuur waar emotie, tijd, ruimte en kracht een grote rol spelen. Ieder kind ontwikkeld zijn eigen danstaal. De danspassen zijn minder vastgelegd en de bewegingen ontstaan vanuit de muziek en vanuit de kinderen.

Thema’s
Werelddansen en dansexpressie dansen lenen zich heel goed om in een thema te verwerken. De traditionele feesten zoals Sinterklaas en Kerst en de seizoenen vormen een rode draad door het jaar heen. Ook thema’s als circus, sprookjes en educatieve thema’s zijn heel leuk om verwerken in een dans.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Gebruik dan het contactformulier of stuur een mailtje naar info@kinderdans.com

Foto’s
dsc04997-kleuterdans-pietenles-dec-2012 Linda danst 8280971_orig 20200613_102337