Workshops en Lessen

ContaKids voor jonge kinderen en hun ouders

Samen met je kind spelend en dansend door de ruimte bewegen is iets waar kind en ouder veel plezier aan beleven. Op een speelse en liefdevolle manier contact maken, hem of haar alleen vast houden waar nodig en het kind zelf laat ontdekken waar hun grenzen liggen. Samen fysiek bezig zijn, rennen, rollen, vallen, klimtrucjes doen op jou als vader, moeder, of grootouder is toch het leukste wat er is voor je kind?
En wat zo leuk is, jij als ouder/grootouder kan je ook weer even ongegeneerd kind voelen en plezier hebben samen. Lees meer…

Peuterdans (vanaf 2.5 jaar)

Hoe fijn is het om even de boel de boel te laten en samen naar Peuterdans te gaan? Peuterdans is Quality time voor jullie samen! 
Samen met je kind bewegen op muziek, 45 min helemaal de aandacht te vestigen op je kind en andere ouders ontmoeten met hun kinderen. 
Ik nodig jullie uit om tijdens de les actief mee te dansen met je kind. Het werkt enorm stimulerend voor kinderen als zij hun ouders zien dansen.
Daarbij is het belangrijk te weten dat sommige kinderen zich meteen op hun gemak voelen en anderen kinderen meer tijd nodig hebben. Lees meer…

Familiedans – Dans je vrij en blij:

Dit dansevenement is speciaal geschikt voor ouders en kinderen van 4-11 jaar. Tijdens deze workshop dansen ouders en kinderen met elkaar en beleven we al dansend allerlei avonturen. We maken een dansreis door de jungle, over het strand, dwars door de golven van de zee, omhoog door de sterren en dan weer omlaag door het vuur. Iedereen wordt uitgenodigd om al dansend expressie te geven aan hoe je je op dat moment voelt en wat de muziek met jou doet. We gaan geen pasjes aanleren. Verbinding en plezier hebben met elkaar staat voorop. 

Datum       : 24 april, 29 oktober en 26 november 2023
Locatie      : Het Koophuis, Piet Heinstraat 39, Leidschendam
Doelgroep : Voor ouders en kinderen van 3-11 jr
Wanneer   : vanaf februari 2023, 1 x in de maand
Tijd            : van 11.00-12.00 uur, zaal open vanaf 10.45 uur
Kosten      : € 15,- voor 1 ouder en kind, €20,- voor meer personen per gezin.
Dans je mee? Schrijf je in via het inschrijfformulier, zie  link hieronder. 

 

Kleuterdans (4 t/m 6 jaar)

Bij deze kinderen ligt de nadruk ook op de grove motoriek, fantasie en expressie. Ruimtelijke oriëntatie en samenwerken komen in de dansen ruimschoots aan bod. Dit wordt gestimuleerd door los in de ruimte te bewegen, bijvoorbeeld als een olifant en dan weer als een muisje. Door bijvoorbeeld met elkaar een slinger te maken en dan door de ruimte te lopen zonder dat de slinger stuk gaat. Hier leren de kinderen de eerste beginselen van dans en o.a. het vormen van een kring of straatje. We zingen ook veel liedjes, waardoor spraak en ademhaling gestimuleerd worden. Lees meer…

Schrijf je hier in voor een van de cursussen.