Kleuterdans

Kleuterdans (4 t/m 6 jaar)

Bij deze kinderen ligt de nadruk ook op de grove motoriek, fantasie en expressie. Ruimtelijke oriƫntatie, fantasie, lichaam bewust worden en samenwerken komen in de dansen ruimschoots aan bod. Dit wordt gestimuleerd door los in de ruimte te bewegen, bijvoorbeeld als een olifant en dan weer als een muisje. Als we met elkaar een slinger maken en door de ruimte lopen zonder dat de slinger stuk gaat ben ik super trots op de kinderen. Hier leren de kinderen de eerste beginselen van dans en o.a. het vormen van een kring of straatje. We zingen ook veel liedjes, waardoor spraak en ademhaling gestimuleerd worden.
Ik maak gebruik van allerlei soorten muziek zoals wereld muziek, licht klassieke muziek en modern.
Plezier in het dansen, individueel en met elkaar, staat voorop. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk om te zien als kinderen op motorisch en sociaal gebied vorderingen maken. Een ander doel is de kinderen te laten kennismaken met andere ritmes, muziek, en dansstijlen. In de lessen die ik geef is geen prestatiedruk. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich prettig voelt en zich kan ontwikkelen op zijn eigen manier en tijd.

Deze lessen geef ik vanaf alleen op locatie zoals basisscholen en BSO’s, kinderfeestjes of andere gelegenheden, dus geen wekelijkse lessen.

Heb je interesse in kleuterdans voor de kleuters op jou locatie, neem dat contact met mij op om te kijken naar de mogelijkheden. Ik maak een dansprogramma op maat in ieder gewenst thema.